Snabblån

Snabblån, eller smslån och mikrolån som det också kallas är en form av lån för summorna är små och avbetalningstiden är kort, oftast runt 30 dagar. Namnen på lånformen kommer från att det går snabbt att låna, att summorna är relativt små och att det går att låna via SMS eller Internet.

Summorna för lånen ligger från 500 kr, men normalt på 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr.
Läs mer på: Snabblån utan ränta.

Snabblån – Så kan du låna tusenlappar på bara några minuter
Om du känner dig lockad av att lösa en ekonomisk knipa du hamnat i väldigt snabbt, kan ett snabblån vara ett bra alternativ för dig. Inget annat lån kan nämligen tas med så kort varsel som ett snabblån, som man faktiskt, om man ansöker om lånet vid rätt tidpunkt, kan få utbetalt till sitt bankkonto på bara några minuter.

Hur är detta då möjligt?
Detta är möjligt eftersom snabblån som låntyp riktar sig till just personer som behöver ta lån mycket snabbt. De långivare som erbjuder dessa lån har därför snabbat på sin lånprocess så mycket det bara går, på alla sätt och vis.

Snabblån

Bland annat kan man ansöka om lånet direkt via nätet (eller via sms, men detta kräver ändå att man går in på långivarens hemsida, så i denna artikel kommer vi därför att koncentrera oss enbart på nätlånealternativen), och när ansökan kommer in, tar långivarens kundtjänst, som avgör om man får lånet eller inte, även hand om ansökan väldigt snabbt, förutsatt att man ansökt om lånet under kundtjänstens öppettider. Man kan därför ofta få svar bara på några minuter. Dock bör man alltså ansöka om lånet när kundtjänsten har öppet, för att detta ska vara möjligt. Vi rekommenderar därför att du alltid försöker ta reda på vad öppettiderna är innan du ansöker om lånet. I regel står dessa öppettider på bankens hemsida, så ta en titt där, för att se hur det ligger till.

När du sedan får beskedet att lånet blivit beviljat, om det vill sig så väl, krävs det i regel att du bekräftar lånevillkoren och låneavtalet på något vis. I regel räcker det med att du skickar ett sms eller ett svar på ett mail till långivaren, men även andra alternativ för detta kan krävas. Svarar du då på detta snabbt, och bekräftar att du går med på låneavtalet det gäller, kan långivaren sedan betala ut pengarna väldigt snabbt. Läs mer på snabblan24.se

Dock kan utbetalningen bli något fördröjd om det är så att du ansökt om lånet under t.ex. en helg eller en ”röd dag”, för då har ju inte din mottagande bank (dvs. den bank dit pengarna ska skickas) eller långivarens bank (dvs. banken som skickar pengarna) öppet. Om utbetalningen däremot sker under en bankdag, dvs. en vanlig vardag, då alla banker har öppet, kan du däremot få pengarna utbetalda redan samma dag, om det är så att du ansökte om lånet på förmiddagen (eftersom banker ju inte har öppet hela dagen).

Den bästa tidpunkten för en snabblåneansökan är alltså före lunch, när snabblånegivaren du vill ansöka om lånet av, har öppet. Försök därför ha detta som mål när du ändå ska ansöka om ett snabblån, för snabbast möjliga resultat.

Viktigt att påpeka är dock att olika snabblånegivare är olika snabba. Vissa av dem är därför betydligt snabbare än andra, så vill man vara helt säker på att allt ska gå så snabbt som det bara går, kan det vara bra att även välja en snabblånegivare som är känd för att vara just snabb. Det finns dock flera sådana företag i Sverige, så detta bör inte vara något större problem.