Mikrolån

Så kallade mikrolån är inte som alla andra lån som du kanske tagit tidigare. Istället är de tänkta att fungera som en lösning på ett mycket specifikt problem, nämligen att man behöver låna ett mindre belopp under en kort tid. Man bör därför inte ansöka om mikrolån i samma situationer som man kanske skulle ta andra lån i. Utan endast om det rör sig om just en sådan situation, nämligen:
– Att man behöver låna mellan 500 kronor och 12 000 kronor, för det är endast sådana lånebelopp som är möjliga hos mikrolåneföretagen.
– Att man kommer att ha möjlighet att betala tillbaka beloppet man lånar inom en snar framtid, inom 14, 30, 45, 60 eller 90 dagar, beroende på vilket låneföretag man lånar av.

Man bör aldrig ansöka om ett mikrolån om man inte är helt säker på att man kommer att klara av att betala tillbaka det inom den tid som man kommer överens med långivaren om menar man på sajten mikrolana.se. Detta kan nämligen komma att bli en mycket dyr affär, då många av lånegivarna som erbjuder mikrolån tar ut väldigt höga förseningsavgifter, dröjsmålsräntor och andra kostnader av den som slarvar med återbetalningen.

Se till den effektiva årsräntan

Man bör också vara beredd på att ett mikrolån kostar mer, om man ser till den effektiva årsräntan, som ju är vad som brukar jämföras i lånesammanhang, än andra lån som man kanske tagit förr. Å andra sidan betalar man ju inte ränta under en så lång period som vad som brukar vara fallet för andra lån, så de flesta brukar kunna leva med detta.

Mikrolån har för den som tycker att de passar den situation man befinner sig i också flera fördelar, nämligen att:
De är mycket lätta att ansöka om. Ansökan kan nämligen göras via så väl via sms som via långivarnas hemsidor och tar bara några minuter att genomföra.
De även utbetalas mycket snabbt, förutsatt att man blir beviljad lånet förstås. Det är inte helt ovanligt att ett mikrolån betalas ut samma dag som man ansökte om det, om man gjorde detta under kundtjänstens öppettider åtminstone, men annars brukar man kunna få det utbetalt nästkommande vardag i varje fall.

Bara du är helt på det klara med hur mikrolån funkar och helt säker på att du kan hantera dem finns det därför ingen anledning att oroa sig över att ta ett är man noga att betona på mudi.nu. Vi hoppas att du lärt dig mer om mikrolån efter att läst denna artikel.