Inkomstförsäkring

När det gäller försäkringar finns det så många olika försäkringar att välja på idag att man kan bli helt snurrig bara av att tänka på dem. Men en försäkring som man inte får glömma om man är arbetstagare är en så kallad inkomstförsäkring, som går in och ersätter en del av det inkomstbortfall som du annars drabbas av när du blir arbetslös. Har man inte en inkomstförsäkring kan nämligen skillnaden i inkomst bli avsevärd om man blir av med jobbet, men inkomstförsäkringen gör att så inte blir fallet. Med hjälp av inkomstförsäkringar kan nämligen de flesta, även de med en något högre inkomst, få ut hela 80 % av sin tidigare lön vid arbetslöshet, trots att detta annars inte borde gå, på grund av a-kassans sk. inkomsttak.

Har man inkomstförsäkringar behöver man med andra ord oroa sig mindre för sin privatekonomin, även om samhällsekonomin är dålig, och arbetslöshetsgraden hög. Dessutom blir inte fallet lika svårt om man väl blir av med jobbet, besök www.privatinkomstförsäkring.se idag.

inkomstförsäkring

En del tror vidare att inkomstförsäkringar endast passar dem som är med i facket, och visst är det så att man via vissa fackförbund får en inkomstförsäkring med automatik, men inkomstförsäkringar är absolut inget som endast är förbehållet medlemmar i fackförbunden. Istället är det en bra ide för alla löntagare, även de som endast är med i a-kassan att skaffa dessa försäkringar, och det går faktiskt att teckna inkomstförsäkringar även utan att vara med i facket. Man vänder sig då helt enkelt till ett försäkringsbolag som har inkomstförsäkring även för icke fackligt anslutna, och tecknar inkomstförsäkringar direkt via dem.

Inkomstförsäkringar är inte heller så dyra som en del tror, det går att få dessa försäkringar ganska billigt idag, eftersom många olika försäkringsbolag erbjuder dem, och konkurrensen därför är hög, vilket drivit ned priserna.

Så är det en försäkring du inte ska snåla med, så är det absolut inte inkomstförsäkringen du ska försöka spara in slantar på, för din egen framtida ekonomis skull!

Comments are closed.