BigBank

Om du är på jakt efter en nischbank att vända dig till, antingen för att ta ett lån av, eller att spara hos, kan estniska Big Bank, som är ett mycket populärt val bland svenskar idag, vara ett bra alternativ. För att det ska vara lättare för dig att avgöra om du vill skaffa några av Big Banks produkter eller inte, har vi dock sammansatt denna lilla guide till banken, med några viktiga fakta, som man bör vara medveten om innan man gör affärer med dem.

bigbank

För det första grundades Big Bank år 1992, så de har inte en lika lång och anrik historia som en del andra banker i Sverige, men de är samtidigt inte totala nybörjare på bankmarknaden, som en del andra banker som är verksamma i vårt land idag.

De har som sagt sitt ursprung i Estland, i staden Tartu, men är idag verksamma i ett antal olika länder utöver hemlandet Estland, Sverige är bara ett exempel. Man hittar även Big Bank i länder som grannländerna Lettland och Litauen, Spanien, Tyskland, Österrike, Holland och Finland.

Man har kring 500 anställda totalt, och 15 olika filialer.
Det som särskiljer Big Bank från deras konkurrenter är framför allt att de är mer flexibla än många av konkurrenterna, när det gäller vem som kan få lån av dem, samt även att de är mycket snabba i sin lånegivning. Mer info hittar du här. Det är framför allt låntagare som behöver lån snabbt, och som kanske har lite svagare ekonomi än genomsnittet som lockas till att låna av denna bank.

Comments are closed.