Anledningar till att skaffa barnförsäkringar åt barnen

Om du har barn, finns det flera bra anledningar till att du bör överväga att skaffa barnförsäkringar till dem. Så kallade barnförsäkringar hjälper nämligen dig som förälder, samt barnet, om barnet drabbas av en sjukdom eller en olycka, samt med flera följder detta i så fall kan ha. Några av dessa följder kan vara:

  • Nedsatt funktionsförmåga eller arbetsförmåga, som drabbar barnet under återstoden av livet. Detta kan göra att barnet aldrig kommer ut i arbetslivet och annars får leva på existensminimum, som är det enda som samhället kommer att hjälpa till med, något de flesta föräldrar förstås absolut inte vill.
  • Allvarliga handikapp som gör att man behöver skaffa olika hjälpmedel eller bygga om där hemma.
  • Vanprydande ärr, som kan behöva behandlas eller opereras, för att barnet inte ska behöva ha dem hela livet, och därmed må dåligt. 
  • Att man som förälder måste vara hemma och ta hand om barnet under en längre tid, och därmed får en lägre lön.
  • Men även mycket annat omfattas av barnförsäkringar, detta är bara några exempel på vad man kan få ersättning för.

Räcker då inte de försäkringar som barnet har via skolan?
Förvisso stämmer det att barn har ett visst försäkringsskydd via skolan , men detta försäkringsskydd gäller endast om barnet är i skolan, dvs. inte på fritiden, då mycket förstås också kan hända, och dessutom gäller det försäkringsskydd barnet har i regel endast olycksfall, alltså inte även sjukdom, vilket alltså också omfattas av barnförsäkringar.

Så fast man som förälder förstås helst inte vill tänka på vad som kan hända om barnet råkar ut för en olycka eller blir sjuk, bör man ändå göra detta, för barnets skull. De fördelar barnförsäkringar har när det väl händer något är nämligen inte bara ekonomiska, utan dessa försäkringar gör även att man slipper oroa sig lika mycket om något tråkigt händer. För vem vill egentligen gå och tänka på pengar när ens barn inte mår bra? Detta slipper alla de som har barnförsäkringar, då de vet att de dels har samhällets skydd bakom sig, men även ett starkt försäkringsbolags!

Comments are closed.